Μεθυστικές σταγόνες AnDrop

Μεθυστικές σταγόνες AnDrop

Τον Δημοσθένη τον γνώρισα ένα Μαγιάτικο βράδυ με αέρα στις Μαίνητες.

Είχε μαζί του ένα μπουκάλι 500 ml, παγάκια και ξηρούς καρπούς. Μόλις άνοιξε τη φιάλη το άρωμα του ποτού πλημμύρισε το χώρο. Τα τελευταία χρόνια το τσίπουρο γνωρίζει μεγάλες δόξες, φυσικά και στην Άνδρο. Πολλοί φτιάχνουν τσίπουρα, σπάνια όμως βρίσκουμε κάποιο που να θυμίζει το παλιό αρωματικό λαμπίκο. Το AnDrop είναι ένα από αυτά.

Πρόκειται για ένα ήπιο, αρωματικό, ευκολόπιοτο, πεντακάθαρο ποτό χωρίς τις γνωστές παρενέργειες της επόμενης μέρας. (Ως γνωστό το καλό ποτό το πρωί φαίνεται!)

Ο Δημοσθένης λοιπόν είναι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να δουλέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Μιλά με πάθος, μιλά καταιγιστικά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, την βοήθεια και την στήριξη από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τα όνειρα που έχει. Επέστρεψε το 2009 στην Άνδρο. Δούλεψε για λίγο στο επαρχείο και όταν κατάλαβε πως είναι “για άλλα καμωμένος” ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα καλλιεργώντας ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά. Η ιστορία της κατασκευής και εμφιάλωσης του τσίπουρου ξεκίνησε το 2014 και εκεί που οι οιωνοί έδειχναν ευοίωνοι ήρθαν τα capital controls του 2015 και σταμάτησαν όλες τις προσπάθειες. Τον Φεβρουάριο του 2017 σε πείσμα όλων των δυσκολιών βάζει επιτέλους το όνειρο του σε φιάλες! Και φέτος πιο έτοιμος από ποτέ, δυνατός και πεισματάρης έχει γεμίσει αρκετές μπουκάλια με το πολύ καλό ποτό του! Τα όνειρα του δεν σταματούν στο AnDrop, ψάχνει γι’ αμπέλια, χαρτογραφεί τις Ανδριώτικες ποικιλίες: Μαυράκι, Κουμάρι, Ποταμίσιο, Μπεγλέρι. Στην προσπάθεια του έχει την βοήθεια και τεχνογνωσία της οινολόγου Μαρίας Τζίτζη με καταγωγή από τ’ Αλαδινού.

Στη γιορτή λεμονιού την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 ήταν μαζί με την γυναίκα και την κόρη του στον Πλάτανο και κερνούσαν τους περαστικούς. Εύχομαι τα όνειρα του να πραγματοποιηθούν και το παράδειγμα να βρει μιμητές, μ’ αυτή την ελπίδα δημοσιεύω αυτό το άρθρο ελπίζοντας πως έχω μεταφέρει σωστά λίγα από όσα μου μετέδωσε εκείνη την βραδιά στις Μαίνητες.

Η συμβουλή του Δημοσθένη:

Το AnDrop δεν πίνεται παγωμένο, πίνεται με ένα παγάκι προτού λιώσει ο πάγος!

Δημοσθένη εύχομαι να μη σου μείνει γεμάτη φιάλη!

Απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο blog Λειβάδια Άνδρου. Δείτε όλο το άρθρο εδώ.